IBC’s opslaan in een Lekbak

IBC’s kunnen gemakkelijk en veilig opgeslagen worden in een Lekbak van Spill Control Rental. In het onderstaande voorbeeld zien wij een lekbak van twee bij drie meter, met een opstaande rand van veertig centimeter. Hier passen dus twee IBC’s in. Is dit wel veilig? Met de volgende berekening laten wij zien dat dit volledig veilig is en voldoet aan de eis om minimaal 110% van de opgeslagen vloeistof op te kunnen vangen:

2 volle IBC’s = 2000 liter vloeistof

Totale inhoud lekbak:

2m x 3m x 0,40m = 2,4 m³

2,4 m³ is gelijk in 2400 liter vloeistof. Stel, beide IBC’s lopen tegelijkertijd leeg, is er in de lekbak nog 400L volume over. Een gedeelte hiervan wordt ingenomen door de pallets, maar dat is nagenoeg verwaarloosbaar vergeleken met de 200 liter extra volume.

IBC Vervangen

Een andere vraag die wij vaak kregen was, of de lekbak open gemaakt moest worden tijdens het vervangen van een IBC. Nee, dat hoeft niet perse. Het kan uiteraard wel als dat in de gegeven situatie beter uitkomt. Er zijn natuurlijk ook situaties waarbij de lekbak niet geopend kan worden. In dat geval is het mogelijk om met een heftruck de IBC te vervangen, mits de IBC op pallets of een andere verhoging staat. Hieronder ziet u een aantal foto’s en klik hier voor de video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *