Wat kunt u doen om een milieu schade te voorkomen?

Het grote onderscheid wordt gemaakt, doordat een vloeistofkerende vloer tijdelijk vloeistoffen tegenhoudt en opvangt. Terwijl een vloeistofdichte vloer gedurende langere tijd vloeistoffen tegenhoudt en opvangt. Een vloeistofdichte vloer is afgewerkt met een speciale coating, waardoor het olie en vloeistoffen niet doorlaat.

Als eerste vouwt u de opvouwbare mobiele lekbakken open. Vervolgens zet u het poortjes systeem om het zeil. Daarna rijdt u het voertuig of de machine in de ontstane lekbak en vouwt u het zeil om deze rekken. Met behulp van een spanband trekt u het zeil aan. Het kan mogelijk zijn dat u tijdelijk lekbakken of opvangbakken nodig heeft voor het opvangen van vloeistoffen en/of tijdens onderhoud, inspectie of andere werkzaamheden. Dan kan huren wellicht de oplossing zijn voor u. 

Milieu : ruim lekkages op 

Voor een juiste keuze kunt u onder andere kiezen voor het merk PIG®. Zij leveren absorptiemateriaal in speciaal daarvoor gemaakte Spill Kits om lekkages te absorberen en op te ruimen. Dit bestaat uit absorptie kussens, doeken, slangen en korrels geleverd in een caddy, container of een draagbare tas. Zo heeft u naast de lekbak een extra middel om directe lekkages, spillages en morsingen op te ruimen en op te vangen. Onderstaand het filmpje van de brandweer om u een idee te geven hoe te werken met het absorptiemateriaal.

Voorkom een milieuboete door lekkages ook als particulier 

De wet stelt dit als volgt: ''Indien een particulier handelingen verricht, met betrekking tot een auto of motor enzovoort, waardoor de bodem wordt of mogelijk kan worden vervuild of aangetast en hierbij voorafgaand geen maatregelen heeft getroffen om de verontreiniging of aantasting te voorkomen, te beperken of ongedaan te maken, kan men rekenen op een fikse boete.''